Μεταμόσχευση Βλαστοκυττάρων Οσφρητικού Βλεννογόνου σε Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού

Χ. Α. ΓΩΓΟΣ (Νευροχειρουργός) – Δ. Σ. ΠΡΟΚΟΠΑΚΗΣ (Νευροχειρουργός)

Την δεύτερη αιτία θανάτου αποτελεί το τραύμα μέχρι το 2020 σε όλο τον κόσμο. Αυτοί οι τραυματισμοί δεν κάνουν διακρίσεις σε ηλικίες, φύλλο, φυλή η οικονομική κατάσταση. Στην πρώτη θέση παγκοσμίως βρίσκονται οι θάνατοι από τροχαία και σε άτομα ηλικίας 1 έως 40 ετών Συνεχίστε την ανάγνωση του “Μεταμόσχευση Βλαστοκυττάρων Οσφρητικού Βλεννογόνου σε Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού”

Μεταμόσχευση Βλαστοκυττάρων – Ιατρικό Πληροφοριακό Σημείωμα

ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η νευρονική μεταμόσχευση μελετήθηκε για δεκαετίες σε ζωικά μοντέλα εκτός του ανθρώπου, ως μέσον αποκατάστασης για τις βλάβες του Ν.Μ.
Ακολουθήθηκαν πολλές στρατηγικές εμπεριέχοντας εμβρυϊκά ή ώριμα κύτταρα (stem cells), κύτταρα του Schwann, γενετικά διαφοροποιημένοι φιμπροβλάστες, κύτταρα από τον μυελό των οστών καθώς και κύτταρα πού υπάρχουν τοποθετημένα στον οσφρητικό βλεννογόνο ( ΟΕC s). Κατά την διερεύνηση για τις πιθανές πηγές αυτόλογων κυττάρων, ο οσφρητικός βλεννογόνος είναι το μόνο τμήμα του νευρικού συστήματος ικανό για μακράς ζωής αναγέννηση και το μοναδικό σημείο από όπου μπορεί να γίνει η λήψη με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους. Υπάρχουν διάφορα εν δυνάμει πλεονεκτήματα από την χρήση αυτών των κυττάρων. Συνεχίστε την ανάγνωση του “Μεταμόσχευση Βλαστοκυττάρων – Ιατρικό Πληροφοριακό Σημείωμα”

Η Νευρογένεση στον Ιππόκαμπο του Ενήλικα Εγκεφάλου και ο Ρόλος της στις Διαδικασίες Μνήμης-Μάθησης.

  • Φανταστείτε ένα κόσμο όπου ομάδες νευροεπιστημόνων όλων των ειδικοτήτων, θα μπορούσαν να έχουν την δυνατότητα να εμφυτεύσουν νέα εγκεφαλικά κύτταρα σε περιοχές του εγκεφάλου που έχουν υποστεί βλάβη από νόσο ή κάκωση.
  • Φανταστείτε την δυνατότητα αντικατάστασης εγκεφαλικών κυττάρων τα οποία χάθηκαν λόγω γήρανσης.
  • Φανταστείτε επίσης, την δυνατότητα κατά βούληση ενίσχυσης ορισμένων φυσιολογικών και ειδικών περιοχών του εγκεφάλου.

Συνεχίστε την ανάγνωση του “Η Νευρογένεση στον Ιππόκαμπο του Ενήλικα Εγκεφάλου και ο Ρόλος της στις Διαδικασίες Μνήμης-Μάθησης.”